e
Banner

Etiketler: dış ticaret



Dış ticarette TL kullanımı arttı


Yayın: 24-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Dış ticarette TL kullanımı 2012 yılında Ekim ayı itibariyle geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 24 oranında arttı.





Dış ticaret açığı beklentilerin üzerinde


Yayın: 28-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

TÜİK dış ticaret rakamlarını açıkladı. Gerileyen dış ticaret açığı beklentilerin üzerinde geldi.





ABD'ye ihracat artıyor


Yayın: 06-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye'nin geçen yıl ABD ile ticaretinde ihracatın ithalatı karşılama oranı yaklaşık yüzde 58'e yükseldi.




Dış ticaret ve lojistikte e-dönüşüm



İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Elektronik Belge Çalıştayı’nda lojistik sektöründe ve dış ticarette elektronik belge kullanımı tartışıldı. 




Konteyner kıtlığı dış ticareti vuruyor



Pandemi sürecinden diğer taşıma modlarına göre daha az etkilenen denizyolu taşımacılığında, bu dönemde boş konteyner ve gemilerde yer bulamama krizi yaşanıyor. Navlun fiyatlarında iki-üç kata kadar artış yaratan krizin en ağır faturasını ise ithalatçı ve ihracatçı firmalar ödüyor. Krizin birkaç ay daha sürmesi bekleniyor. 




Globelink Ünimar Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası aldı!



Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Globelink Ünimar, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) aldı. Şirket, YYS ile artık gümrük süreçlerinde özet beyan işlemleri daha kısa sürede gerçekleştirebilecek. Ayrıca taşıma işlemlerinde Globelink Ünimar ile çalışmayı tercih edenler, sınır kapılarında öncelikli geçiş hakkından ötürü daha hızlı servis alma ayrıcalığından faydalanacak.   




Değişen ticari düzenlemeler lojistik sektörünü nasıl etkileyecek?


Yayın: 27-09-2023
Kategori: Lojistik

BATI Innovative Logistics, lojistik sektöründe yaşanan değişen ticari düzenlemelerin, tedarik zinciri yönetimi ve uluslararası lojistik operasyonlar üzerinde nasıl bir etki yaratacağını inceleyerek sektörde öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor. Şirket, bu değişikliklere hızla uyum sağlamak ve müşterilerine sorunsuz bir lojistik deneyim sunmak için gerekli önlemleri alıyor.